Close

Clauze contractuale

 1. Curatarea hainelor se efectueaza atent, in  functie de indicatiile inscrise pe etichetele acestora. In cazul I care acestea lipsesc firma este absolvita de orice raspundere, curatarea obiectului facunde-se pe raspunderea clientului.Firma nu raspunde in cazul in care hainele nu rezista la modul de curatare indicat de eticheta produsului.
 2. Daca clientul solicita curatarea hainelor intr-un mod contrar opiniei specialistului sau indicatiilor de pe eticheta, aceasta se va face pe riscul sau.
 3. Firma nu isi asuma raspunderea pentru petele care nu ies in urma proceselor de curatare si detasare.
 4. Firma nu isi asuma raspunderea pentru hainele deteriorate aduse la curatat.
 5. Daca obiectele predate isi modifica dimensiunile sau se deterioreaza din cauza unor vicii ascunse ( defectiuni provenite din insuficienta rezistenta a tesaturii, colorantilor etc.) firma este absolvita de raspundere.
 6. Deoarece in procesul de curatare chimica solventul de curatat poate ataca unele materiale, firma nu raspunde de eventualele deteriorari ale acestora, desfacerea lipiturilor confectiilor sau ale componentelor acestora.
 7. Articolele din piele naturala si blana naturala sau cele care contin componente din aceste materiale se vor curate pe raspunderea clientului.
 8. Pentru pierderea sau distrugerea nasturilor, fermoarelor, pernitelor de umeri, a ornamentelor, precum si a obiectelor uitate in buzunar, indiferent de valoarea acestora, desfacerea lipiturilor confectiilor, societatea nu poate fi facuta raspunzatoare.
 9. Exista posibilitatea ca obiectele cu captuseli, intarituri, gulere, mansete, buzunare, etc. foarte murdare si/sau tocite sa nu poata fi curatate foarte bine. Se va comunica clientului posibilitatea ca produsul sa pastreze un aspect murdar dupa predetasare si curatare/spalare. Hainele, care au ca sistem de prindere un arici, se pot scamosa in timpul procesului de curatare, societatea nefiind raspunzatoare pentru acest incident. Acestea vor fi trecute pe bonul de gestiune si se vor procesa cu acordul clientului.
 10. Eventualele obiectiuni trebuie facute in momentul ridicarii obiectelor, reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.
 11. In cazul deteriorarii grave a articolelor de imbracaminte din cauza firmei, a pierderii din unitate sau a furtului prin efractie din unitate constatat de organelle de politie, firma va oferi despagubiri reprezentand de zece ori costul curatarii acelui obiect, in maxim treizeci de zile de la constatare.
 12.  Societatea nu este raspunzatoare pentru neexecutarea prestatiilor in termen, datorita unor cauze cum ar fi lipsa energiei electrice, lipsa presiunii apei, etc. In aceste cazuri se va afisa ziua cand poate reveni clientul.
 13. Obiectele neridicare in termen de 30 de zile se considera abandonate. Dupa 5 zile se percepe o taxa de 2.5 % din valoarea prestatiei pentru fiecare zi de intarziere.
 14. SC ABURIDO SRL isi rezerva dreptul de a refuza obiectele ce prezinta grad de uzura avansat sau emana mirosuri dezagreabile.
 15. Simbolurile folosite la marcarea caracteristicilor : S – material sintetic sau amestec cu fibre sintetice; U – obiect uzat sau rupt, ciupit; FG – prestatie fara garantie; P – material patat; R – retur.
 16. In cazul in care produsul este curatat conform etichetei firmei producatoare si se deterioreaza SC ABURIDO SRL nu raspunde pentru daunele cauzate . Clientul se poate adresa unui expert tehnic neutru